Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale |  Programele anticriza - alta minciuna!

   Programele anticriza - alta minciuna!

Data: 11 Aug 2009
Tema: Programele anticriza - alta minciuna!
Vezi lista ANALIZELOR
Key:

criza mondiala, deficit, tranzitare, miscari sociale, greve, manifestatii, revolte, leaderi de opinie, recesiune, saracie

PROGRAMELE ANTICRIZA - O ALTA MINCIUNA!
Extras din lucrarea    "MANIFEST - Va fi revolutie!"
a lui Mircea Batranu
******************************************
Manifest - Va fi revolutie!CRIZA NU SE POATE REZOLVA!
Este o noua gogoasa aruncata pe piata de catre cei ce conduc tara.
Am auzit expresii de genul „ne luam la trânta cu criza!”.
Mai baieti, am sa va spun ceva trist dar adevarat. Criza nu-i blonda!
Suntem o tara dezbracata peste care va veni gerul. Deocamdata a bântuit un vânt rece. Criza nu poate fi rezolvata pentru ca nu se mai poate relua vechiul sistem si nu mai aveti decizia. Suntem întro perioada de trecere spre un nou sistem.
Analiza e simpla. Am prezentat în ce consta actuala criza.
Liderii politici din România apar pe micile ecrane si, într-o bataie de joc fata de populatie, îsi clameaza programele anticriza.
Anticriza înseamna împotriva crizei.
Nu veti putea lua nicio masura economica pentru ca decizia economica e în alta parte. A ramas ceva din productia agricola, rezerve de apa minerala,  fond forestier, carbune si cam atât.
Problemele voastre, ale celor ce administrati tara, vin din ignoranta si reauacredinta de care dati dovada. Ati vândut activitatile dar mâna de lucru a ramas în tara, cu sarcinile sociale pe seama statului. Oamenii, cei care formeaza aceasta mâna de lucru, au ridicat tara pe care voi ati vândut-o. Iar criza  costa! Acum însa, nemaiavând decizia economica iar rezerva de stat fiind minima, statul nu poate „lupta cu criza”, adica nu-si poate acoperi deficitul bugetar. Si nici nu se poate ratrage, România facând parte din jocul politico-economic mondial. Ramâne varianta tranzitarii crizei.


CRIZA VA FI TRANZITATA!, 
Într-o forma sau alta, prin criza vom trece cu totii. Dar nu va fi rezolvata prin decizie politica.
Tranzitarea poate fi mai mult sau mai putin dureroasa pentru populatie, în functie de masurile luate de executiv.
Economic si social, lucrurile se misca prin intermediul schimbului si transferului de valoare, adica al banilor. Asa e sistemul actual. Criza se traduce în primul rând prin criza de încredere în sistemul financiar-bancar, apoi prin criza de lichiditati.
Tranzitul crizei financiare va trebui facut prin reducerea drastica a cheltuielilor statului si recuperarea valorilor furate în douazeci de ani în care ati condus tara.
Tranzitul crizei de identitate însa nu-l veti reusi pentru simplul motiv ca identitatea nu tranziteaza ci explodeaza. Omului îi trebuie redate valorile de identitate si, cu singuranta, si le va cere si le va obtine!
Nu cred va veti reusi asta pentru ca nu va ridicati la înaltimea momentului. Trebuie sa abordati aceasta problema cu sinceritate si privind mereu spre acordul populatiei.
Dupa ce ati înteles ce s-a întâmplat si încotro ne îndreptam, trebuie sa intrati în acord cu populatia.
Într-o varianta în care valul revolutionar nu va matura România de la est la vest rasturnând structuri si creand haos, va trebui sa gestionati o situatie de criza majora.
Criza va dura pâna cand se va schimba sistemul mondial.
Ca sa tranzitati criza trebuie sa rezolvati probabil peste 120 miliarde euro pentru echilibrarea bugetului. Împrumuturile externe rezolva pe moment bugetul dar maresc tensiunea sociala. Trebuie sa ajungeti în situatia sa împrumutati putini bani sau sa nu împrumutati deloc. Daca va veti interesa prin lume, au fost cazuri în care oamenii, din motive de solidaritate, au contribuit cu bani, aur, avere pentru acoperirea deficitului bugetar.
Dar nu-i poti cere cetateanului român solidaritate, atâta timp cât în douazeci de ani ti-ai batut joc de el.
Înainte de-a cere solidaritate nationala, trebuie sa probati dreptatea.

E simplu, aveti puterea. Dar trebuie sa aveti si vointa.
****************************************
Mircea Batranu - "MANIFEST-Va fi revolutie!"
Anexa - O privire asupra Romaniei de azi!
subcap.: Romania si criza mondiala!
pag.111-112
(extras publicat cu acordul autorului)
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com