Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale |  Oua de fluturi

   Oua de fluturi

Data: 21 Apr 2009
Tema: Oua de fluturi
Vezi lista ARTICOLELOR
Key:

kitsch, suceava, bucovina, incultura, flutur, lungu, pimen, record, decadere,

Oua de fluturi - Suceava, istoria si kitschul!
oul de suceava
  ***
Iata cum e definit kitschul in DEX
 KITSCH, kitschuri, s.n.
Termen folosit pentru a determina un obiect decorativ de prost gust. ? Reproducere sau copiere pe scara industriala a unor opere de arta, multiplicate si valorificate comercial. [Pr.: chici] – Din germ. Kitsch. Sursa: DEX '98 |
============

Oul record de la Suceava==>

Biata Sfanta Bucovina!


 oul record de la suceava


Din prima zi de Pasti,Suceava are un nou simbol, Oul de Pasti.
Inalt de 7,25m si cu o greutate de 1800kg, construit din fibra de sticla armata (din informatiile mele), oul a fost vopsit in rosu,negru,galben intro grafica existenta in tinutul Bucovinei.
Maretul ou a fost inscris de reprezentantul World Records Academy in cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare "ou traditional de Pasti" din lume. A fost sfintit de insusi ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor.
Iata cum Suceava, leaganul Moldovei, cetatea de Scaun a marelui Stefan, a ajuns datorita unor minti de fluturi, un tinut al Kitschului. "Sa vina turistii pentru Ou!"
Oficialitatile prezente au facut referire la spiritualitatea ortodoxiei, la cultura, traditii, arta. Am certitudinea ca Ministerul culturii se transforma pas-cu-pas intrunul al Inculturii.
***
Acum va redau un pasaj din gandirea fluturista, pasaj preluat din Obiectiv de Suceava.
Este incredibil:
 „Ce vedem aici este o exteriorizare a sensibilitatii noastre, asa cum gândim. Noi gândim ca si statuia lui Stefan se uita la acest ou monument”, a spus presedintele CJ Suceava. (n.a. Gheorghe Flutur)
***
Curat sensibilitate, se vede clar de tot cum ganditi! Minti bolnave!
Eu mai sper ca intro buna zi, sabia lui Stefan va face curatenie!
Iar Bucovina, leaganul Moldovei, nu va mai fi de-acum tinutul manastirilor, al cetatii de scaun, al obcinelor. A devenit un tinut al oului kitsch.
*****
S-a adus "lumina sfanta" de la Ierusalim, cu avionul. Spectacole-spectacole-spectacole. Urmeaza un alt kitsch de proportii, brandul de tara al Romaniei, pentru turism! Alte milioane de euro.
In acelasi timp, posturile de televiziune prezinta cazuri cumplite de copii care din lipsa de fonduri se duc spre moarte! Si nu sunt fonduri pentru ei. Dar se risipesc pe mofturi si orgolii. Oameni de nimic!
-------------------
Iata manerul
sabiei lui Stefan cel Mare
Foto Sergiu Turcanu, un luptator pentru cauza Basarabiei
(Sabia se afla in Muzeul Topkapi din Istanbul. Adevaratul simbol al Moldovei!)

--------------
click pe photo pt marire
sabia lui stefan cel mare
--------------------
constantin oprescu
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com