Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale |  Nicu Ceausescu si Partidul-Stat!

   Nicu Ceausescu si Partidul-Stat!

Data: 11 Iun 2009
Tema: Nicu Ceausescu si Partidul-Stat!
Vezi lista ARTICOLELOR
Key:

gripa porcina, europarlamentari, partid-stat, nepotism, clientelism, minciuni, slugarnicie, pupincurism

Nicu Ceausescu si Partidul-Stat!

Mi-am amintit de Nicu Ceausescu. Am fost colegi de facultate. La Magurele aveam un club al studentilor, Atomic club, era si discoteca si organizam multe intalniri intre studenti si scriitori, actori, istorici, oameni de stiinta.
 Partidul a luat hotararea sa-nchida clubul. Cei din comitet i-am cerut lui Nicu "fa ceva sa ne lase clubul!" iar el ne-a spus "n-am ce face, mutati-va in facultate". Am amenajat un club intro anexa a Aulei si-am continuat activitatea. Si el era "baiatul sefului". Atunci traiam intrun regim de dictatura proletariatului cu un unic partid, partidul-stat. Pupincuristii de-atunci au ajuns sefii de azi. Ce sa le mai pretinzi? Slujitorii erau numiti, nu era nevoie de circul alegerilor.
Dar nu-mi amintesc vreo situatie in care lui Ceausescu, al batran, sa-i fi dat lacrimile ca sa impresioneze multimea.
-----

gripa porcina
Gripa porcina si alegerile europarlamentare

In Romania gripa porcina a dezvoltat niste tulpini care nu vor putea fi distruse usor. Acest virus nu a fost adus din State ci s-a dezvoltat in ani de zile de slugarnicie pe meleagurile mioritice. Urmaresc spectacolul mizerabil nascut din slugarnicie si saracie in perioada alegerilor. Liste clientelare, nepotism, voturi cumparate, turism politic.
Nu agreez nici unul din partidele aflate pe scena politica. In atingerea obiectivelor nu se dau in laturi de la nimic. Partidul-stat insa depaseste tot ce poate exista in domeniul "lipsei de scrupule".
Presedintele tarii, adica al tuturor romanilor, face partizanat politic pe fata. De ce? Pentru simplul motiv ca noi, cei de rand, nu existam. Va amintiti de Popye marinarul? Manca niste spanac, isi arata muschii si facea "ce vrea muschii lui". Adica putea s-o ia pe Olive sa mearga si la Paris!
partidul-statN-am vazut atata perfidie vreodata! Lacrimi si injurii. In PDL nu misca nimeni in front.
Mi-am amintit de una din "mintile luminate", fost bordurier sef al Bucurestiului, actualmente ministru, om care vehiculeaza trei-patru clisee la orice luare de cuvant. Spusese acum catva timp, la o emisiune a lui Turcescu, cu gura umeda "domnul presedinte face uneori niste miscari care depasesc puterea noastra de intelegere". L-am privit atent si mi-am dat seama ca pata de umbra-arsa de la gura nu era de la machiaj!
Am considerat ca nu poate exista o femeie mai enervanta si mai needucata, intre cele ce apareau pe sticla, ca fosta sefa a Loteriei Romane. Sa fie mereu in prim-plan, sa-si expuna gandirea limitata la a parveni. Ajunsese, conform propriei declaratii, subsecretar de stat pentru ca "stia sa deschida un acreditiv".  Clienta politic a PC-ului din cate-mi amintesc. O depasise chiar si pe celebra si jalnica "ciocul mic la ei nu la noi, ca suntem la putere!"
Am vazut-o insa pe actualul Ministru al Sportului, tovarasa Ritzi. Depaseste tot ce se poate imagina in materie de pupincurism. Isi mangaia sefa, ii pregatise carnetul de membru, ii tinea haina, ii organiza meetingurile. La TV nu se sfia sa minta si sa fie agresiva pentru a-si multumi seful. In mod normal, o femeie educata sau cel putin cu un bun simt elementar n-ar fi acceptat ca in vreme de criza economica, sa se infiinteze un minister pentru ea. Dar tupeul depaseste orice. Trebuie sa parvina, nu o intereseaza nimic altceva.
Preda slujeste si el cauza. Un om cu pregatire care se abandoneaza slujirii unui om, tot marunt slujbas ramane. Depersonalizarea lui va merge si mai departe in timp pana la atomizare.
A mai aparut un baiat de partid, l-am vazut in cateva emisiuni TV, unul cu cravata rosie care se lauda cat de mult si-a slujit el sefa de partid si care intervine aparandu-si partidul, indiferent ce intelege din cele ce se spun. In jurul gurii nu este nici barba si nici machiaj chiar daca asa pare. El "lupta" pentru partidul-stat. Dintro sluga mica spera sa devina o sluga mare.
Toate aceste jalnice figuri iau salarii bune platite din contributia voastra. In curand nu se vor putea plati pensiile iar ei vor gasi un vinovat in alt partid sau zona sociala.
Ma sperie multimea de fluturi pe diverse paliere ale Partidului-Stat. cand tovarasii se transforma-n domni e jale mare!
Nu voi scrie despre injuraturile lui Boc pentru ca in viata te mai enervezi si mai injuri, asta e. Dar Boc nu e ardelean, asta pot sa jur! Un ardelean si-ar fi cerut scuze. El este un sclav, o sluga, si daca seful i-a spus sa nu-si  ceara scuze, asa a facut. Nu-i ardelean, va jur!
pagini comunaleEi, popularii de azi vor fi ecologistii de maine sau, daca Putin devine unchi si stranuta(ca sa nu pomenesc aici de flatulenta), vor deveni tovarasii de poimaine pentru ca singura lor calitate e slugarnicia.
Iar un partid care-si creeaza o structura de control in toate institutiile statului, e greu de inlaturat. Nu poate fi inlocuit, nu poate fi decat maturat. La fel ca in `89. Atunci s-a redescoperit "Desteapta-te romane!".

---
"Nu-i credeti niciodata pe cei ce-si pun copiii in fatza pentru a avea credibilitate! Unul din gesturile tipice mincinosilor este acela de-a se ascunde dupa copii!"
De-asta nu voi scrie despre copii!
Pentru alte gesturi electorale, vezi consilierii de imagine si minciunile electorale
-----------------------------------
constantin oprescu
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com