Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale |  Relansarea economica - o iluzie!

   Relansarea economica - o iluzie!

Data: 07 Iul 2009
Tema: Relansarea economica - o iluzie!
Vezi lista ARTICOLELOR
Key:

criza mondiala, creditare, fonduri europene, imprumuturi, FMI, declaratii guvern, presedinte, guvernator BNR, furt buget, minister tineret, turism, minciuni, propaganda

Relansarea economica - o iluzie!
Situatii de criza.
Acest articol este completare la Managementul de criza prezentat la cadrul consultantei numite Protectia persoanei.

Am considerat necesar sa atrag atentia asupra unor comunicate si luari de pozitie in massmedia, apartinand oficialilor statului roman, de la presedinte si membri ai guvernului,la parlamentari si guvernatorul BNR.
NU VA FI NICI O RELANSARE ECONOMICA!
Este o gogoasa servita de institutiile statului pentru a limita reactia populatiei la saracia generata de criza si a-si mentine structurile. Ipocrizia lor depaseste tot ceea ce a fost in istoria Romaniei vreodata.
solutii de criza Salvati-va afacerile asa cum am prezentat in capitolul "MANAGEMENT DE CRIZA".
Relansarea economica este o lozinca, nu are un fundament stiintific si nici macar o sustinere justificabila prin actiuni externe. Pentru a intelege un fenomen de natura social-politica sau financiar-economica, nu este neaparat nevoie sa analizati ceea ce se intampla la nivel executiv si nici macar la nivel decizional.
E destul sa interpretati corect reactiile oficialilor. Iata trei elemente care puse cap la cap, demonstreaza totala dependenta a Romaniei.
  1. Guvernul a recunoscut ca in aprilie-mai era in imposibilitate de a plati pensiile si salariile bugetarilor daca nu venea imprumutul extern, de la FMI. Aceasta declaratie a primului-ministru Boc, spune totul despre situatia dezastruoasa a bugetului de stat si despre dependenta totala a Romaniei de mediul economico-financiar extern.
  2. Presedintele Basescu sustine activitatea guvernului si odata cu aceasta, toata structura bugetara si conditionarea externa asupra Romaniei. Am trait sa vedem suprema umilinta cand presedintele, intrun interviu, a mentionat "noi am ajutat bancile, acum e randul lor sa ne ajute!". Acestea sunt incredibilele cuvinte spuse de seful statului roman! Da, imprumutul extern a ajuns in sistemul bancar si a refinantat bancile.
  3. Guvernatorul BNR, Isarescu, solicita sa nu se mai vorbeasca despre criza si neincredere pentru ca bancile sunt sensibile si nu vor relua creditarile.
Sunt trei declaratii ale oficialilor statului roman care demonstreaza dependenta totala a Romaniei de mediul politico-economic extern. Deci, nu mai putem decide aici. Romania nu mai are resurse, energie, industrie, banci iar agricultura e si ea partial data. Este o tara vanduta! De unde sa-si acopere necesitatile sociale? Iar cei ce au vandut-o, realizand dezastrul, amagesc populatia cu lozinci idioate.
investitii In lume, nu s-a reluat nici o creditare, nici o activitate economica de anvergura. Se captusesc gaurile inanciare si se cauta solutii. Institutii din cele mai importante, universitati si personalitati din lumea economiei, cauta solutii. Acolo chiar sunt oameni care inteleg si se pricep.La noi insa, cei numiti politicieni, vorbesc despre solutii de criza fara a intelege natura crizei. Dar vorbesc, striga lozinci si fac propaganda pentru amagirea populatiei. Pentru ca daca situatia "se-mpute", se va gasi mereu un acar Paun care sa fie scos vinovat.
Pentru a vedea prapastia, faceti va rog un exercitiu simplu: "Inchipuiti-va ca nu sunt imprumuturile de la FMI si nici Fondurile Europene de Integrare. Adica nici un fel de sprijin financiar pentru activitatile curente si nici pentru investitii!
Adica NU salarii, NU pensii, NU locuri de munca, NU investitii, DA somaj, DA saracie!"
Pe ce baza vorbesc ei despre relansare economica?
Minciuni, minciuni, minciuni menite sa va tina in activitate si sa le dati acordul.
In acelasi timp, zeci de mii de mici firme, IMMuri, au intrat in incapacitate de plata, in insolventa. Oameni disperati cauta solutii de salvare a propriilor afaceri.
------------------
banca Privesc scandalul declansat de furtul fondurilor bugetare (bani pentru partid) la Ministerul Tineretului si Sportului si astept acelasi lucru si la Turism si la celelalte ministere. N-o intreaba nimeni totusi pe fata tupeista ajunsa ministru "cine ti-a indicat firmele de apartament pentru contractul direct?" In acelasi spirit dominat de nesimtire, apar alti colegi de partid prin emisiuni TV sa-i sustina inocenta. "ce conteaza cateva sute de mii de euro?". Pentru ei, care s-au imbogatit din trafic de influenta si active de stat, nu conteaza. Dar parintii unui copil de cativa ani n-au gasit zece mii de euro sa-i salveze viata! Oare ce tupeu de borfasi zace-n voi de nu aveti nicio responsabilitate morala? Degradarea a ajuns pana-ntracolo incat un baiat frumos nevoie mare, in loc sa-si vada de propria-i viata si de dosarul de la dna, da lectii de moralitate si de barbatie, uitand ca ii fugise de la nunta propria-i nevasta cu nashul! Femeia voia sa fie femeie! Drepturile vietii! Iar fetita ajunsa ministru spune raspicat "am crescut odata cu partidul!". E o vorba din popor "parul lung si mintea scurta!".
De-asta a uitat ca a depus un juramant fata de tara si popor.
Vad ca nu se declanseaza inca nici un scandal de presa pe salariile imense din Autoritati. Este criza, pe ei nu-i atinge decat prin scaderea valorii averilor acumulate.
 -----------------
Nu credeti lozinca despre "relansarea economica".
Priviti ce se-ntampla-n lume si veti intelege.
Marile firme dau faliment si niste gogosari la noi vorbesc despre relansare.
Succes!

***
constantin oprescu
7iulie-2009

PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com