Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
« Inapoi la judet Actualizat la: 17 Apr 2007 Azi este: 25 Sep 2023
Orasul Corabia TITLU

Orasul Corabia - Judetul Olt

ASEZARE COMUNITATE ECONOMIE ADMINISTRATIE SPONSOR
Pozitia in judet
harta Corabia
Nume: Corabia
Tip: Oras
Judet: Olt
Provincie: Oltenia
Zona relief: Campie
Suprafata: 1064 Ha
Locuitori: 22000
Anul atestarii: 1598
Alt nume:
Ziua localitatii:
Localitati infratite:
Stema
Stema comunei
Sate componente: Celei, Virtop, Tudor Vladimirescu, Silistioara
Primele trei produse caracteristice:
PozVegetaleAnimaleAlimenteMestesuguriSolSubsol
1      
2      
3      
Cuvinte cheie:


ASEZARE

Descriere:

Orasul Corabia este situat in sudul judetului Olt, pe malul stang al Dunarii, intre kilometrii fluviali 628-636, are o populatie de 22 mii locuitori si o suprafata, in intravilan, de 1064 ha.

          Localitatea este strabatuta de DN 54, Caracal – Corabia si DN 54 A, Corabia –Tr. Magurele, avand legaturi rutiere cu toate localitatile de pe valea Dunarii, spre Bechet, jud. Dolj si la nord are legaturi rutiere cu toate localitatile de pe valea Oltului spre Caracal precum si spre judetul Teleorman, prin orasul Tr. Magurele.

          Orasul Corabia are legaturi pe Fluviul Dunare, prin portul Corabia, atat cu localitatile romanesti din aval si din amonte cat si cu localitatile din statele riverane de pe cursul Fluviului.

          Corabia beneficiaza de doua porti feroviare care asigura traficul de marfuri si calatori, prin statia dispecer de nod – Caracal, cu toate localitatile din tara si strainatate.

          Localitatea Corabia dispune de o suprafata de 1064 Ha teren intravilan si 7700 ha teren agricol extravilan, care, in proportie de 80%, este exploatat in conditii economice prin intermediul a zece societati agricole, restul fiind exploatat in sistem gospodaresc de catre micii proprietari.

Acces:

Hidro:

Relief:

Rezervatii si Zone cu regim special: Cetatea Sucidava(Celei)
Insula Baloi

Orientare in zona:
Cel mai apropiatNumeDistanta (Km)
Punct informare turistica  
Oras  
Comuna  
Aeroport  
Gara  
Autogara  
Rau / fluviu  
Lac  
Autostrada  
Drum national  

GALERIE FOTO
Galerie foto:
Hidrobuz ,,Sucidava''Monumentul independentei 
 Hidrobuz ,,Sucidava'' Monumentul independentei 
SERVICII PENTRU TINE
english versionSummary
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se va specifica Denumirea comunei cu link spre pagina ei. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal

SUS
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com