Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
« Inapoi la judet Actualizat la: 03 Mai 2011 Azi este: 01 Iul 2022
Orasul Borsa  Economie TITLU

Orasul Borsa - Judetul Maramures

ASEZARE COMUNITATE ECONOMIE ADMINISTRATIE SPONSOR
Pozitia in judet
harta Borsa
Nume: Borsa
Tip: Oras
Judet: Maramures
Provincie: Maramures
Zona relief: Munte
Suprafata: 4700 Ha
Locuitori: 30000
Anul atestarii: 1365
Alt nume:
Ziua localitatii:
Localitati infratite:
Stema
Stema comunei
Sate componente: borsa, baile borsa
Primele trei produse caracteristice:
PozVegetaleAnimaleAlimenteMestesuguriSolSubsol
1      
2      
3      
Cuvinte cheie:

rezervatii, Pietrosu Rodnei, Cornu Nedeii si Ciungii Balasanii, Salhoi si Zambroslaviile, Pestera si Izvorul Albastru al Izei, Piatra Rea, Borsa, statiune, Muntii Rodnei, pasul prislop, viseu, varful pietrosul, baile borsa


RESURSE NATURALE

Solul:

Subsolul:

SERVICII PENTRU TINE!
ECONOMIE

Agricultura:

Mestesuguri:

Productie alimentara:

Industrie:

Servicii:

Comert:

Turism:

Rezervatia Pietrosul Mare 
Avand o suprafata de aproximativ 3300 ha Rezervatia stiintifica Pietrosul Mare se afla in Muntii Rodnei pe platoul statiunii Borsa si a comunei Moisei. In rezervatie se afla lacurile glaciare Iezerul Pietrosului de 3450m si Buhaescu (I la IV) la peste 1800m altitudine, Zanoaga Iezerului, Zanoaga Mare, Rebra, Gropi si cascade pe vaile paraurilor.
Stancariile Saloi Zambroslavele    
Rezervatie naturala (1ha) situata pe malul stang al paraului Salhoi; inclusa in Parcul Natural Muntii Maramuresului.  Rezervatia cuprinde stancile Salhoi si ariile populate de lingurea - Cochlearia pyrenaeica var. borzaeana, situate pe malul drept al Vaii Maguritei!
Piatra Rea
Rezervatie naturala dubla, carstica si botanica, intinsa pe 50ha, situata la confluenta Vaii Fantana cu Cimpoiasa, pe un platou carstic cu avene (Podul Cailor-128 m), pesteri, lapiezuri. Vegetatia protejata este formata din clopotelul de munte - Campanula carpatica, gentiana (ghintura) - Gentiana lutea, floarea de colt - Leontopodium alpinum, smardarul - Rhododendron kotschyi.
Piatra Rea
Rezervatie naturala dubla, carstica si botanica, intinsa pe 50ha, situata la confluenta Vaii Fantana cu Cimpoiasa, pe un platou carstic cu avene (Podul Cailor-128 m), pesteri, lapiezuri. Vegetatia protejata este formata din clopotelul de munte - Campanula carpatica, gentiana (ghintura) - Gentiana lutea, floarea de colt - Leontopodium alpinum, smardarul - Rhododendron kotschyi.
Cornu Nedeii Ciungii Balasinei
Rezervatie naturala carstica si botanica in zona Muntilor Maramuresului intinsa pe 800 ha. Ponoare si izvoare carstice (Fantana Stanchii), abrupturi si caldari glaciare si cea mai mare padure de jnepenis din Muntii Carpati! In Cornul Nedeii si Cearcanul Mestecanis este habitatul cocosului de munte - Tetrao urogallus si al cocosului de mesteacan - Lyrurus tetrix.

Productie vegetalaProductie animala
CULTURAUMProd. indiv.AsociatiiTotalANIMALEUMGospodarieFermeTotal
 Cereale to   Bovine cap   
 Plante tehnice to   Porcine cap   
 Legume to   Ovine, caprine cap   
 Fructe to   Cabaline cap   
 Plante medicinale to   Pasari curte cap   
 Seminte / material saditor to   Albine familii   
 Viticultura to   Piscicultura to   
 Tutun to   Animale de blana cap   
 Flori mii buc   Altele cap   
english versionSummary
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Custom Search
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se va specifica Denumirea comunei cu link spre pagina ei. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal

SUS
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com