Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Interviu cu Ioan Radulescu

   Interviu cu Ioan Radulescu

Data: 20 Feb 2006
Participant: Ioan Radulescu
Functia: Primar com.Copaceni-Jud.Ilfov
Comuna: Copaceni, judetul Ilfov
Tema: Comuna noua
Vezi lista INTERVIURILOR
Cuvinte cheie:

 

Primar Ioan Radulescu, 42 ani, tehnician veterinar

Comuna Copaceni, judetul Ilfov. Situata in sudul judetului, la granita cu judetul Giurgiu, iesire din DN5 pe stanga,  3000 locuitori si 2700 ha. O comuna formata dintr-un sat, Copaceni, intins pe aproape 8km de-a lungul DJ40.

I.Radulescu : Acum 2 ani nu existam. Ne-am desprins din comuna 1 Decembrie in urma unui referendum organizat in 2003, la cererea cetatenilor din Copaceni, si-am devenit comuna in 25 Martie 2005. In 12 Iunie 2005 au fost primele alegeri din Copaceni.

Rep. : De ce v-ati desprins din comuna 1 Decembrie?

I.Radulescu : Cred ca cel mai mult a contat nevoia de dezvoltare proprie. De fapt asta au  dorit locuitorii din Copaceni.

Rep. : Ce-ati realizat de cand v-ati desprins?

I.Radulescu :  E putin timp. A trebuit sa pornim de la zero. Am organizat Primaria in fostul Camin Cultural, am refacut covorul asfaltic pe DJ401, jumatate din comuna, iar anul acesta vom face cealalta jumatate. Am rezolvat iluminatul public si poate cel mai important lucru, s-a pus la punct Soala generala din comuna. Adica am pavat curtea scolii, am pus tamplarie PVC si centrala termica pe gaz. Am executat si o alta imprejmuire. Scoala e aproape pusa la punct. Finalizam anul acesta lucrarile cu terenul de sport.

Rep. : Veniturile de unde sunt?

I.Radulescu : De la Consiliul Judetean Ilfov, ne-au sprijinit in demersul nostru. Mai sunt venituri si din taxe si impozite locale.

Rep. : Locuitorii cum se descurca, ce muncesc, ce venituri au?

I.Radulescu : Pai noi suntem recunoscuti ca principalul furnizor de flori in Bucuresti, aici toata lumea se ocupa cu flori si legumicultura. Peste tot se vorbeste de zambilele de Copaceni. Se pot vedea solariile si serele, flori si legume - asta-i principalul venit al oamenilor. Si pentru faptul ca avem retea de gaz metan in comuna, au inceput sa se dezvolte activitati particulare - reciclare deseuri metalice feroase si plastic, industrie alimentara iar in viitorul apropiat o investitie straina –ferma de pasari. Astea pe langa exploatarea carierei din Valea Argesului. Una peste alta s-au realizat cam 50 locuri noi de munca si urmeaza inca 100 la ferma. Si vor mai fi, DN5 e foarte circulat si noi suntem aproape.

Rep. : Care-i problema care arde? Ce deranjeaza cel mai mult?

I.Radulescu : Mi-e si rusine sa spun. N-avem telefonie. IN 2006 NOI NU AVEM TELEFONIE. Ce sa mai vorbesc atunci de conectare pe internet daca noi avem in toata comuna 3 telefoane la particulari, unul la Primarie si unul la Politie. Ne zbatem pentru imaginea comunei si nu putem comunica decat de pe mobile.

Rep. : Va doresc succes si-o sa revin dupa ce rezolvati cu telefoanele.

(T.O.-20.02.2006)


PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com