Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Interviu cu Eugen N.Vrajitoru

   Interviu cu Eugen N.Vrajitoru

Data: 01 Apr 2006
Participant: Eugen N.Vrajitoru
Functia: Primar com.Brusturi-jud.Neamt
Comuna: Brusturi, judetul Neamt
Tema: Agroinvestitii
Vezi lista INTERVIURILOR
Cuvinte cheie:

Comuna Brusturi, situata la marginea judetului Neamt spre Suceava, pe DN15C, la 10km de Targu - Neamt, ne ofera o priveliste deosebita prin dealurile impadurite si pasunile ce-o inconjoara. Este formata din 4 sate, Brusturi, Poiana, Tarzia, Grosi. Are 3900 locuitori si 3000 ha teren arabil. Este atestata inca din vremea lui Stefan cel Mare cand au fost improprietariti razesii care au luptat la Paraul Alb(Razboieni). Satul Poiana a fost razasie a Manastirii Neamtului care a infiintat o prisaca - Poiana Prisacii. Brusturenii sarbatoresc ziua comunei odata cu Festivalul Teiului, in prima duminica din Iunie. Toate aceste date ne-au fost furnizate de dl.Vrajitoru Eugen, primarul comunei. Ne expune clar si la obiect.

Rep. : - Spuneti-ne cateva cuvinte despre dvs.

Eugen N.Vrajitoru : - Am fost militar, sunt in rezerva acum, sunt la al doilea mandat de primar, am fost si viceprimar asa incat cunosc in detaliu problemele comunei si ale locuitorilor ei.

Rep. : - Am observat ca ma duceti la “tinta” cand expuneti cate ceva despre comuna.

Eugen N.Vrajitoru : - Da, merg pe “punct ochit - punct lovit”.

Rep. : - Si problemele tot astfel le rezolvati?

Eugen N.Vrajitoru : - Nu-mi place sa pierd timpul. E o chestiune de structura, imi place ca lucrurile sa fie clare. Atunci se castiga timp si asta e important. Cand fiecare stie ce are de facut, lucrurile se misca repede. Am fost in structura apararii antiaeriene, la Scoala Apararii Antiaeriene din Brasov, de aceea sunt asa de riguros in administrarea timpului. Comunitatea are nevoie de infrastructura, rezolvarea acesteia va duce la dezvoltarea economica si de aici la cea sociala.

Rep. : - Ce-ati realizat pana acum?

Eugen N.Vrajitoru : - Reparatii anuale la drumuri, reparatii capitale la dispensarul din satul Poiana, la caminul cultural si biblioteca din Brusturi, doua scoli noi - una terminata in 2003 si una in 2005. Fondurile pentru scoli au fost de la BM si BERD. Avem in total 4 scoli, trei cu clasele 1-8 si una cu clasele 1-4. O realizare deosebita o reprezinta Azilul de batrani, cu 120 locuri  pe care-l vom inaugura dupa  Sfintele Pasti. Pentru dezvoltarea comertului cu animale si cereale, am dezvoltat un Obor care functioneaza in fiecare joi.

Rep. : - Terenul de fotbal pentru cine e?

Eugen N.Vrajitoru : - Cum pentru cine? Avem echipe de fotbal, una in C si una in D. Poate maine - poimaine veti veni sa vedeti Cupa Romaniei expusa in primaria Brusturi cu o placheta aurita pe care sa scrie Flacara Brusturi.

Rep. : - Sau Cupa Comunelor pe care o vom organiza noi?

Eugen N.Vrajitoru : - Asta e si mai simplu.

Rep. : - Cu ce se ocupa locuitorii?

Eugen N.Vrajitoru : - Cultura plantelor - porumb, cartofi, plante furajere - si zootehnia - vite, oi, cai. Este loc insa de o puternica dezvoltare in agricultura. Avem teren arabil de calitate foarte buna, pasuni si paraie prin toate satele, deci un pamant udat in permanenta.

Rep. : - Ce planuri de viitor aveti?

Eugen N.Vrajitoru : - Accesarea de programe pentru fonduri externe pt asfaltarea drumurilor din comuna si pentru construirea unui camin cultural in satul Tarzia. Studiul de fezabilitate este executat.

De asemenea, caut fonduri astept ofertanti pentru 3 proiecte:

- realizarea retelei de apa potabila (studiul de fezabilitate este realizat),

- alimentarea cu gaz metan,

- gestionarea deseurilor.

Rep. : - Ce oferiti investitorilor, care ar fi oportunitatea zonei?

Eugen N.Vrajitoru : - Sunt conditii pentru infiintarea unor ferme zootehnice. Asta ar fi prioritatea zonei in dezvoltare. Este si traditie, cresterea taurasilor si a vacilor de lapte. Este necesar un centru de prelucrare primara a laptelui. Sunt peste 2000 vaci ale locuitorilor. In zona se gaseste pamant, se poate rezolva cu primaria sau cumpara de la sateni.

In rest, comert cu mestesugarii zonei, in special artizanat si covoare dar si sculptura in lemn. Mai avem un avantaj, suntem pe drumul ce leaga Bacaul si Neamtul de manastirile din Nordul Moldovei, deci se va dezvolta o structura de pensiuni tipice agroturismului.

Rep. : - Vom reveni si dorim sa ne informati despre initiative transpuse in practica precum si despre evenimente locale.

Eugen N.Vrajitoru : - Sunteti bineveniti in Brusturi. Vara e o imagine superba a zonei.

 (Mihail Hrib - corespondent Moldova)


PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com