Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Focurile vii de la Terca - Buzau

   Focurile vii de la Terca - Buzau

Data: 08 Aug 2008
Tema: Focurile vii de la Terca - Buzau
Vezi lista REPORTAJELOR
Key:

munte, sare, slanic, manzalesti, piatra alba, la grunj, lopatari, gaz, autoaprindere, foc, alunecare teren

focurile vii de la terca

Ca sa ajungi la Terca , de pe DN2, la iesirea din Buzau spre Focsani, la Maracineni harta acces focurile viifaci stanga pana la Sapoca, apoi pe valea Slanicului pe drumuri judetene urmand ruta Beceni-Vintila Voda-Manzalesti -Lopatari-Terca.
Trecem pe langa Piatra Alba-La Grunj, la confluenta raurilor Slanic si Jgheab si Muntele de sare de la Manzalesti. 
De la Lopatari la Terca drumul este o ruina, se mai vad bucati de astfalt pe ici pe colo, risti sa-ti faci masina praf. Nu exista indicatoare spre Focurile vii. Numai intreband oamenii poti afla unde sa mergi. 
In Terca lasi masina pe marginea drumului si nestiind despre ce-i vorba, treci pe o punte de lemn Slanicul, apoi urci pret de 30-45 minute. Daca ploua sau a plouat este imposibil sa mai ajungi.
Nu este absolut nimic amenajat, nici indicatoare, nici semne, nici poteci amenajate sau scari de lemn. Se urca direct pe vai de torenti, urcusuri abrupte, pante pana la 45 grade. Ajungi intr-o poienita unde , pe o suprafata cat cea a unei camere de bloc, pamantul ars da la iveala cateva focuri. Gazul metan iese din pamant prin crapaturi si se aprinde. Presiunea este mica astfel incat focurile palpaie. Structura rocilor permite reaprinderea naturala a focului.
Daca in drumul lor spre suprafata ar fi intalnit un strat argilos cu apa, ar fi dat nastere unor vulcani noroiosi. Asa insa, sunt emisii de gaze din pamant, cu autoaprindere. Localnicii le-au numit Focurile vii.
Datorita conditiilor de acces si informare, inexistente, consider ca NU MERITA sa va riscati timpul si masina pana acolo. 
PENTRU VULCANII NOROIOSI ACCESATI ACEASTA PAGINA.

 

PIATRA ALBA - LA GRUNJ
Piatra Alba - La Grunj
Piatra Alba - La Grunj
Piatra Alba
Piatra Alba
muntele de sare de la manzalesti
Munte de sare - Manzalesti Buzau
alunecare teren la manzalesti
Alunecare de teren la Manzalesti
FOCURILE VII DE LA TERCA
valea slanicului
Valea Slanicului
valea slanicului - punte peste rau
Punte peste raul Slanic- acces spre focurile vii
vale torent - acces spre focurile vii
Acces pe vale torent spre focurile vii
focurile vii
Focurile vii
focul viu
Focurile vii
focurile vii - terca - buzau
Focurile vii de la Terca
focul viu
Focul viu
focurile vii
Focul viu
Constantin Oprescu
august-2008
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com