Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Castelul Bran

   Castelul Bran

Data: 24 Oct 2008
Tema: Castelul Bran
Vezi lista REPORTAJELOR
Key:

dracula, istorie, castel, muzeu, rucar-bran, transilvania, vama, mircea cel batran, vlad tepes, regina maria, principesa ileana, casa de ceai, povesti, vampiri, turism

castelul bran - dracula castle

Castelul Bran este situat in judetul Brasov, comuna Bran, la 27km de Brasov pe drumul DN73 ce leaga Brasovul de Pitesti prin pasul Rucar-Bran. Este construit din piatra, pe o stanca ce strajuieste valea de acces spre Rucar-Arges.
A fost ridicat de sasii (germanii) din Scaunul Brasovului,in secolul al XIV-lea, ca vama pe drumul ce lega Transilvania de Tara Romaneasca.
Pana in 1419 a fost sub stapanirea Tarii Romanesti, a lui Mircea cel Batran,apoi sub cea a Scaunului Brasovului pana in 1426, apoi a regatului Ungariei pana in 1498. Dupa aceea a revenit Scaunului Brasovului.harta bran
In 1920 Castelul Bran este donat reginei Maria a Romaniei, care l-a utilizat ca resedinta de vara si l-a lasat mostenire fiicei ei, principesa Ileana. In jurul castelului au fost construite dependinte la cererea reginei, Casa de ceai, construita din barne de lemn si Casa de musafiri, zidita din piatra.

In timpul regimului comunist, castelul a fost nationalizat si dupa 1956 a fost transformat in muzeu.
Dupa revolutia de la 1989, castelul a fost restituit mostenitoarelor principesei Ileana.

Se numeste castelul lui Dracula desi Vlad Tepes n-a stapanit acest castel.Totusi, armatele lui Vlad tepes au patruns in Transilvania in 1459 prin pasul Branului si au atacat cetatea Brasovului.
Acum castelul este deschis publicului si adaposteste un muzeu cu mobilier si piese medievale.

O prezentare a istoriei castelului Bran o gasiti pe BranCastleMuseum

 Plan de situatie-castelul bran - parter

Imagini din Castelul Bran
bran-vedere de la castel
Branul vazut de la Castel
Castelul Bran  - Dracula castle
Castelul Bran - Dracula Castle
Dracula Castle
Castelul Bran
castelul Bran
Curtea interioara a Castelului Bran
Castelul Bran- curtea interioara
Castelul Bran- vedere spre curtea interioara
Scarile de acces in Castelul Bran
Scarile de acces in Castelul Bran
Curtea castelului Bran
Curtea exterioara castelului Bran
Casa in curtea Castelului Bran
Parcul castelului
castelul bran - patul cu baldachin
Patul cu baldachin
castelul bran - mobilier - secretaire
Mobilier - Secretaire
----------------- Constantin Oprescu - oct.2008
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com