Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Delta Dunarii

   Delta Dunarii

Data: 05 Feb 2009
Tema: Delta Dunarii
Vezi lista REPORTAJELOR
Key:

tulcea, chilia, sulina, sfantu gheorghe, razelm, sinoe, mila 23, crisan, maliuc, periprava, letea, ceatalchioi, mahmudia, murighiol, dunavat, fotoreportaj, daniela vasile

Rezervatia biosferei Delta DunariiDelta Dunarii are o suprafata de aproximativ 4178 kmp, din care 3446 kmp (82%) in Romania. Este cea mai mare delta din Europa si din 1990 este declarata Rezervatie a Biosferei iar din septembrie 1991 a fost recunoscuta ca Zona umeda de importanta internationala, mai ales ca habitat al pasarilor de apa- Conventia RAMSAR.
Impreuna cu Lagunele Razelm-Sinoe ocupa 5050 kmp.
lebada in delta dunarii
Regina Deltei
daniela vasile
FOTOREPORTAJ


Daniela Vasile
Dunarea se bifurca la Patlageanca in doua brate, Tulcea la sud si Chilia la nord, iar apoi, la  Ceatal, Bratul Tulcea se separa in alte doua brate, Sfantu Gheorghe (lung de 114km) la sud si Bratul Sulina (71km).
Bratul Chilia transporta 58% din debitul Dunarii si are o lungime de 104km. Bratul Sulina, este canalizat si poarta numele si de canalul SUlina, transportand 19% din debitul Dunarii.
Dunarea transporta in Marea Neagra 67 milioane tone aluviuni anual.
Vegetatia deltei este tipica zonelor mlastinoase cu salcii, stuf, papura si rogoz dar si paduri de frasin, stejar, ulm, arin, plop. Baltile si canalele sunt acoperite de vegetatie acvatica. In total sunt peste 1200 specii de plante.
In Delta Dunarii traiesc peste 320 de specii de pasari si 100 de specii de pesti si acesta este locul cu cea mai mare migratie a pasarilor din Europa.

harta delta dunarii
Harta Deltei Dunarii


Fotogalerie - Delta Dunarii (click pe foto pentru marire)
cocostarc in delta
Cocostarc in Delta
Foto Daniela Vasile
delta dunarii

Raiul pasarilor
Foto Daniela Vasile
in zbor
Zborul superb al berzei in Delta
Foto Daniela Vasile
delta
Bratul Sfantu Gheorghe
Foto Daniela Vasile
delta
Pescari pe Bratul Sfatu Gheorghe
Foto Daniela Vasile
paradisul nuferilor
Paradisul Nuferilor
Foto Daniela Vasile
tinutul uitat de timp
Tinutul uitat de timp - Delta Dunarii
Foto Daniela Vasile
cai in delta dunarii
Cai in Delta Dunarii
Foto Daniela Vasile
---------------
 Daniela Vasile - photo 2008
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com