Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Pestera muierilor

   Pestera muierilor

Data: 18 Iul 2007
Tema: Pestera muierilor
Vezi lista REPORTAJELOR
Key:

speologie, pestera muierilor, gorj, baia de fier, parang, cheile galbenului, stalagmite, stalactite, coloane, dom, orga, guano, mos craciun, cadana

Pestera Muierilor - Baia de Fier - Gorj
PESTERA MUIERILOR - GORJ baia de fier - pestera muierii
Pestera Muierilor sau Pestera Muierii este situata in nordul judetului Gorj, pe teritoriul comunei Baia de Fier, in cheile Galbenului, la altitudinea de 700m. Pestera strabate un masiv calcaros in dreapta cheilor.
Datele sunt furnizate de un ghid.
Lungimea totala a galeriilor este de aproximativ 7000m din care deschis publicului este un tronson care impreuna cu ramificatiile are 940m (vezi harta). Specialistii estimeaza o vechime a pesterii de peste 30 milioane ani. (Pe placa de la intrare scrie 125-128 milioane ani-putin probabil, mai ales sa dai precizie de unitati in estimari ale vechimii unei formatiuni carstice)
Pestera a fost electrificata in 1958,pe tronsonul vizitabil si reelectrificata in 1974-1978.
Numele ii vine de la perioadele in care , de teama invaziilor si a razboaielor, femeile, copiii si batranii se refugiau in pestera.
Poti vedea forme din cele mai diverse precum Altarul, Domul Mare, Domul Mic, Cascada Inghetata, Bazinele Mari si Mici, Mos Craciun, Cadana.
In ultima sala se vad pe cupola urmele vechii colonii de lilieci.
Temperatura in pestera este aproximativ constanta, +10gr.C , indiferent de anotimp iar umiditatea de 60-80%.
In zona se poate ajunge prin DN67 Ramnicu-Valcea spre Targu-Jiu.
pestera muierilor - harta
Foto-Panou cu harta pesterii-la intrarea in complexul turistic

Pestera este vizitata de zeci de mii de turisti anual fiind considerata pestera cea mai bogata in forme, vizitabila, de la noi.
Se plateste taxa de intrare (5 lei) si taxa foto-video (5 lei) iar vizitarea este permisa numai insotiti de ghid.
Sunt portiuni in care se trece greu si se uzeaza mult de mersul piticului..
******
(Nota:-Am serioase indoieli privind originea numelui. La urma urmei Gorjul l-a dat lumii pe Brancusi. E foarte posibil ca formele stalagmitelor  sau ale coloanelor, in ochii unui artist, sa fii dat numele pesterii. Multe forme, multe rotunjimi. Forme interioare si forme exterioare-Constantin Oprescu)

masivul de calcar strabatut de pestera muierii
Pestera Muierilor - Masivul de calcar ce gazduieste pestera

Pestera Muierilor
Pestera Muierilor
Pestera Muierilor

Pestera Muierilor

Pestera muierilor
Domul Mic
Pestera muierilor

Pestera Muierilor
Cascada Impietrita
Pestera Muierilor
Domul mare
Pestera muierilor
Mos craciun
Pestera Muierilor Sala boltilor
Sala Boltilor
Pestera Muierilor Sala turcului
Pestera Muierilor - Sala turcului
***************************************
15 julie 2007- constantin oprescu

PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 







***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com