Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Lacu Rosu si Cheile Bicazului

   Lacu Rosu si Cheile Bicazului

Data: 29 Iul 2007
Tema: Lacu Rosu si Cheile Bicazului
Vezi lista REPORTAJELOR
Key:

parc national, hasmas, chei, bicaz, lacu rosu, sugau, aven, licas, pangarati, poarta iadului, turnu negru, serpentina mare, piatra poienii, piatra surducului, Poarta de piatra, piatra altarului, piatra arsitei, ucigasul, suhard, turism

Lacu Rosu

Cheile Bicazului si Lacu Rosu
 
Cheile Bicazului sunt parte din Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas (6575ha . Parcul este situat in Carpatii Orientali in doua judete, Harghita si Neamt, si pe langa Cheile Bicazului si Lacu Rosu mai include Cheile Sugaului , Avenul Licas, masivul Hasmasul Mare si Hasmasul Negru. Accesul se face prin Pasul Pangarati dinspre Gheorghieni, Harghita.
 Harta Lacu Rosu si cheile Bicazului
Cheile Bicazului sunt un defileu lung de aprox. 5km pe raul Bicaz, foarte abrupt, cu o deschidere minima de 3m. Cheile ocupa 1600 ha in jud. Neamt si 2.128 ha in jud.Harghita pana la Lacu Rosu. Versantii inalti si abrupti (pana la 400m) sunt o tinta pentru cei ce practica alpinismul. Stancile ce strajuiesc defileul poarta nume sugestive, cum sunt Poarta Iadului, Turnul Negru, Serpentina Mare, Piatra Poienii, Piatra Surducului, Poarta de Piatra, Piatra Altarului. Piatra Arsitei.
Lacu Rosu este un lac natural ce s-a format in urma alunecarii versantului Ucigasul in albia Bicazului in 1837-1838. Se pare ca aceasta alunecare de teren a facut victime si de aici numele varfului-Ucigasul (gyilkos). In oglinda lacului se vad trunchiurile copacilor ce formau padurea, dand aspectul unei paduri scufundate. Are o suprafata de aproximativ 12 ha si adancime maxima de 10m si se afla la 983m altitudine. Numele de Lac Rosu se pare ca vine de la aluviunile argiloase rosii pe care le-au transportat paraiele ce-l alimenteaza. Practic, acum nu se vede nimic rosu in culoarea lacului.
Langa lac s-a dezvoltat o statiune montana pentru recreere ,in jud. Harghita , cu acelasi nume, Lacu Rosu. Sunt in zona terenuri de sport, pensiuni, hoteluri. Pe lac se practica plimbarile cu barca.
Zona este strabatuta de DN12C, care traverseaza Masivul Hasmas intre Gheorghieni-Harghita si Piatra Neamt. Aspectul general este al unei mici depresiuni, cu lacul in mijloc. Zona depresionara ii confera o clima moderata. Lacul este rezervatie pentru ratele salbatice.
Din zona se pot face trasee turistice montane spre Varfurile Suhardu Mic (1352m)  si Mare (1507m), Ucigasu (1406m), spre Cheile Duruitoare, pe valea Trei Fantani, Cheile Bicajelului ,  Varful Hasmasul Mare ( 1792 m alt. );
Administrarea tine de orasul Gheorghieni din Harghita.
Cateva imagini sugestive ale unui traseu deosebit:
Cheile Bicazului
Cheile Bicazului- intrare dinspre Bicaz-Neamt
Cheile Bicazului-intrare dinspre Bicaz
Cheile Bicazului - DN12C, drum bun dar cu restrictii
Cheile Bicazului-DN12
Cheile Bicazului-DN12C
Cheile Bicazului-Poarta Iadului
Cheile Bicazului -Poarta Iadului
Cheile Bicazului-arta populara
Cheile Bicazului - Arta populara- (souvenirs)
Cheile Bicazului-spre Lacu Rosu
Cheile Bicazului- spre Lacu Rosu
Cheile Bicazului-Piatra Altarului
Cheile Bicazului - Piatra Altarului
Lacu Rosu
Lacu Rosu
Lacu Rosu vegetatie
Lacu Rosu
Lacu Rosu resturile padurii
Lacu Rosu
Lacu Rosu debarcader
Debarcader Lacu Rosu
Agrement pe Lacu Rosu
Agrement pe Lacu Rosu si...ratze
*********
Constantin Oprescu ,iulie 2007
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 







***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com