Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Slanic Prahova

   Slanic Prahova

Data: 08 Iul 2008
Tema: Slanic Prahova
Vezi lista REPORTAJELOR
Key:

ocna, salina, mina, slanic, prahova, bai, sare, namol, munte de sare, grota miresii, lift minier, aerosoli, sanatoriu, kitsch, turism


Slanic Prahova
Fotoreportaj -2008 iulie
bai de sare, tratamente, relaxare si kitsch!

Situata la aproximativ 40km de Ploiesti, in zona subcarpatica,cu acces pe soseaua Harta Slanic PrahovaPloiesti-Plopeni-Slanic,statiunea Slanic Prahova este recunoscuta mai ales prin baile in apa sarata a lacurilor de aici si prin salina ce poate fi vizitata.
Baia rosie-intrare 8 lei/persoana asigura conditii bune de recreere (strand, plaja de nisip amenajata, bazin cu apa sarata si namol sapropelic, amenajat). Apa este mai putin sarata decat in alte bazine cu sare si permite inotul. Exista cabine de dus si toalete, casute de camping si un mic bufet. Dusurile au apa calda incalzita "solar". Un strand placut pentru un weekend.
Langa "Muntele de sare" si "Grota miresii" este un strand amenajat, intrare 10 lei/persoana. Bazinul este mult mai mare, pontoane de lemn, restaurant. Locul unde s-a prabusit muntele de sare a format un mic lac. Resturi din muntele de sare se vad.
Mina Unirea-intrare 14 lei/persoana. Mina a fost exploatata intre anii 1943-1970.
Cobori 200 metri sub pamant cu un lift minier.Coborarea dureaza un minut si 20 de secunde si ajungi la cota -208m, vatra minei. Zdrong-zdrong, scartaie si trozneste liftul, ramas de prin anii 60, neamenajat.
Sunt 14 camere inalte de 54 de metri, 10m deschidere la tavan si 32 metri jos, profil trapezoidal. Datele astea le-am luat de pe un panou abia vizibil.
S-au excavat 2,9 milioane mc de sare, suprafata este de 7,8ha
Microclimatul bogat in aerosoli este bun pentru tratamente respiratorii.
Aeraj este natural, 12 gr temperatura constanta, umiditatea este mai redusa decat la suprafata.
Nu este un monument al naturii, nu este o pestera. Este o lucrare umana!
Salile impresioneaza prin dimensiuni, prin textura tavanului si a peretilor. Sunt imense, atmosfera placuta. Din pacate informarea lipseste. Nu exista un Muzeu al Sarii in mina (este deasupra) ci doar cateva cristale de sare si ambra expuse in cateva vitrine. Nu sunt expozitii, prezentari, etc...
Este un kitsch total, chinezarii vandute de ambulanti, niste automate de cafea, o pista de biciclete, un teren de minifotbal, un sanatoriu parasit. Activitate aproape de zero.
Iluminarea este groaznica.
Pe tavan a ramas o emblema cu secera si ciocanul iar in lateral, pe unul din pereti, o cruce luminoasa.
In conditiile in care este una din cele mai mari mine vizitabile din Europa, este regretabil ca cei ce-o administreaza se multumesc la a solicita un pret destul de mare, 14 lei/persoana intrarea, fara a amenaja nimic (nici informare, nici spectacol de lumini, arta, muzica). Probabil ca liftul e tras cu funia pe scripeti, manual, de cativa mineri, altfel nu-mi explic. KITSCH TOTAL
Sunt multi parinti care-si aduc in mina copiii in vizita! Lipsa prezentarilor insa nu-i ajuta a invata ceva. Intuneric, pereti goi, nici o proiectie, nimic... doar maretia salilor. si a depozitului de sare.
Cateva imagini ale statiunii sunt prezentate mai jos.


Imagini din Slanic Prahova
Slanic Prahova baia rosie
Slanic Prahova-baia rosie
 Slanic Prahova baia rosie - bazin cu apa sarata
Slanic Prahova- baia rosie
 Baia baciului la Slanic Prahova
Slanic Prahova - Baia Baciului
 Baia baciului - Slanic Prahova - strand amenajat
Baia Baciului- strand amenajat
 Grota miresii - Slanic Prahova
Grota miresii - muntele de sare
 Muntele prabusit la grota miresii
Muntele de sare prabusit la Grota miresii
 Muntele de sare - Slanic Prahova
Muntele de sare - Slanic Prahova
 Mina de sare Unirea - Slanic Prahova intrare
Mina Unirea - intrare
 mina de sare unirea -sali imense
mina de sare unirea- interior
 Cruce luminoasa in mina unirea
Cruce luminoasa in mina unirea
 Decebal -statuie de sare
Decebal -statuie de sare
 Traian -statuie de sare
Traian -statuie de sare
 Eminescu- statuie de sare
Statuia lui Eminescu
 Harta minei de sare Unirea Slanic Prahova
Harta minei de sare Unirea
 Statia de cercetare a IFIN
statia de cercetare a IFIN
 Podeaua de sare
Podeaua de sare, la fel de alunecoasa ca si gheata
-----------------------------------------
iulie 2008- Constantin Oprescu


PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com