Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
www.comune.ro - Pagini comunale | Vulcanii noroiosi - Berca - Buzau

   Vulcanii noroiosi - Berca - Buzau

Data: 07 Aug 2008
Tema: Vulcanii noroiosi - Berca - Buzau
Vezi lista REPORTAJELOR
Key:

vulcani, rezervatie, noroi, gaze, petrol, pacle, gardurarita, arbanasi, beciu, academie, turism

Vulcanii noroiosi

Am pornit intr-un weekend sa vizitam doua obiective din judetul Buzau , vulcanii noroiosi de la Berca si focurile vii de la Terca.
Aici prezint vulcanii noroiosi. MERITA VIZITAT!
Va urma un fotoreportaj cu Focurile vii, NU MERITA VIZITAT!
Ajungi la Berca pe DN10 de la Buzau la Brasov, urmand valea Buzaului. La 12km de Berca, pe drum judetean spre Paclele, drum asfaltat, indicatoare "spre vulcanii noroiosi".
Taxa de intrare e de 4lei pentru adulti si 2 lei pt studenti. Zona este ingradita inspre sosea. Dupa cum imi spunea unul din paznici, inainte de-a asigura zona cu paza si gard, aici venea lumea la un gratar inharta vulcanii noroiosi aer liber, era plin de gunoaie.
Nu ezista nici o amenajare in interior (acces pe pasarele si cordoane de delimitare) pentru ca Academia a interzis orice tip de lucrari. E surprinzator pentru ca o astfel de amenajare ar fi protejat zona. Acum, neexistand culoare de acces delimitate, merge fiecare pe unde vrea, se calca in picioare toata zona.

La intrare este prezentat asa pe un panou de afisaj:
Termenul de "vulcan noroios" defineste o eruptie lenta sau brusca de noroi insotita de emanatii de gaze si uneori de petrol.
Mentionati prima data de catre francezul H.Cognand in anul 1867 la Berca in judetul Buzau in zona unor prospectiuni petroliere, vulcanii noroiosi au fost descrisi in 1883 de Grigore Cobalcescu, in 1890 de Grigore Stefanescu si in 1965 de Mircea Peaha care intocmeste si o lucrare de sinteza.
Fenomenul de vulcan noroios ia nastere datorita eruptiei gazelor naturale intr-o zona in care aduc la suprafata noroi.
In zona Berca-Arbanasi se gasesc 3 areale cu vulcani noroiosi:
Paclele mari-altitudine 322m, suprafata 22ha
Paclele mici-alt.341m si suprafata de 16,5 ha
Paclele de la Beciu-alt.280m si suprafata 800mp
In zona se dezvolta plante rare, cum este GARDURARITA (NITRARIA SCHOBERII), unicul loc din tara.

vulcanii noroiosi de la berca
Vulcanii noroiosi- Paclele mari
paclele mari - vulcanii noroiosi
con vulcanic de noroi
vulcanii noroiosi - platou
Vulcanii noroiosi
vulcanii noroiosi - paclele mici
Paclele mici - Vulcan de noroi (Izvor de noroi)
vulcanii noroiosi - paclele mari
Peisaj steril -  vulcanii noroiosi Paclele  Mari
vulcanii noroiosi - pe alt taram
Munte steril cladit din noroi uscat
acces spre vulcanii noroiosi
Acces la Vulcanii noroiosi
panou indicator vulcanii noroiosi
Panou indicator la Vulcanii noroiosi

constantin oprescu,
august 2008


PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com