Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
PROTECTIA MEDIULUI PROTECTIA PERSOANEI CALITATEA PRODUSULUI SOLUTII WEB PROIECTE CONSPECTE
Protectia datelor personale

TEMA CONSULTANTA:     Protectia datelor personale

Data: 30 Iun 2008
Categorie: 1.Protectia persoanei
Autor: Constantin Oprescu
Tema: Protectia datelor personale
Domeniu: Protectia persoanei

date personale, protectie, institutii, legislatie, drepturi, obligatii, abuzul, traficul datelor personale, avocatul poporului, anrcti, anc, anspdpc, prodemocratia, legi internet

1.PROTECTIA PERSOANEI
a.PROTECTIA DATELOR PERSONALE
Acest capitol va trata protectia  persoanei in segmentul dedicat datelor personale.
Surse internet
Avocatul Poporului  Avocatul Poporului

 ANRCTI
 ANRCTI
ANSPDCP  Autoritatea nationala de Supraveghere a prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Legi-internet  Legile internetului Blogul lui Bogdan Manolea
Prodemocratia  Asociatia Prodemocratia
   
   
   

Legea 677/2001 reglementeaza circulatia datelor personale.
Voi prezenta Legea, ce contine, ce institutii vegheaza la buna functionare a sistemului si la prevenirea si sanctionarea abuzurilor facute de catre firmele de prelucrare a datelor personale.
Am trecut prea usor peste tot felul de chestionare in care ni se cer date personale. 
Veti ramane surprinsi sa constatati ca mare parte din aceste firme de prelucrare a datelor personale, desi sunt inscrise in registrul operatorilor de date personale si se supun reglementarilor legale din Romania, opereaza ascuns.
ATENTIE! Nu au registratura, nu au posibilitatea de contact e-mail, adresa vizibila, persoane de contact. In schimb iti vehiculeaza datele te miri pe unde. Parte din ei se substituie autoritatilor statului Roman. 
ABUZUL acestor firme genereaza situatii nedorite. Abuzul inseamna traficul datelor personale. 
Poti avea situatii financiare dificile iar datele lor sa te impiedice sa-ti rezolvi problemele, poti avea probleme de sanatate si te vei simti ocolit de ceilalti fara sa stii de ce sau poti primi o oferta prin posta,pentru medicamentul ce te va insanatosi ,  poti sa ai o problema in familie si sa-ti vina solutia "salvatoare" prin posta, alte si alte situatii?
De ce toate acestea?
Pentru ca datele tale personale sunt vehiculate fara sa ti se ceara acordul.
Dar poti pierde un loc de munca pentru ca aceste date ajung si la firmele de HR, poti primi superoferte alimentare pentru ca ei stiu cat consumi lunar, superoferte pentru copiii tai pentru ca ei stiu cati copii ai, la ce scoala sunt, ce probleme ai cu ei. La fel de bine copiii pot pierde inscrierea la o anumita scoala sau anumite drepturi.
De ce toate astea?
Pentru ca aceste firme nu respecta reglementarile in vigoare.
Poate ati primit mesaje pe telefonul mobil in campania electorala, ati primit mesaje prin posta cu diverse oferte, mesaje e-mail in avalansa de oferte, spamuri peste spamuri. Cum de stiu parte dintre ei ca poti fii clientul lor? SIMPLU. Firmele operatori de date personale fac trafic cu aceste date. Fara ca legea sa le permita asta.
Voi dezvolta subiectul pe capitole pe masura publicarii:
a1.Legea 677/2001
a2.1.Institutii cu rol in supraveghere-ANRCTI
a2.2.Institutii cu rol in supraveghere-ANSPDCP
a3.Registrul operatorilor
a3.1.Biroul de Credit
-//--//--//-
-------------------------------------------------------
Pentru completari si terte surse va rog sa utilizati formularul Contact.

Constantin Oprescu
coord.program
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Custom Search
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com