Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
PROTECTIA MEDIULUI PROTECTIA PERSOANEI CALITATEA PRODUSULUI SOLUTII WEB PROIECTE CONSPECTE
Institutii cu rol in supraveghere-ANCOM

TEMA CONSULTANTA:     Institutii cu rol in supraveghere-ANCOM

Data: 12 Iul 2008
Categorie: a.Protectia datelor personale
Autor: Constantin Oprescu
Tema: Institutii cu rol in supraveghere-ANCOM
Domeniu: Protectia persoanei

date personale, protectie, spam electronic, mesaje nesolicitate, sunati de urgenta la, abuzuri, stres, reclamatii, anrcti, autoritatea nationala pentru comunicatii, ancom, sanctiuni

SPAMUL PE E-MAIL SI PE TELEFONUL MOBIL
-PRIMESTI mesaje nesolicitate pe e-mail?
-PRIMESTI mesaje nesolicitate pe telefonul mobil?

Nou:ANC - Autoritatea Nationala pentru Comunicatii

autoritatea nationala in ComunicatiiAutoritatea Nationala pentru Comunicatii este institutia care stabileste regulile pentru piata de comunicatii din Romania si vegheaza la respectarea acestora. (este noua denumire a ANRCTI
AUTORITATEA PENTRU REGLEMENTAREA IN COMUNICATII SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI)

 Structura, organigrama si abilitarea le gasiti pe www.anrcti.ro   ANRCTI - autoritatea nationala pentru reglementarea in comunicatii si tehnologia informatiei

FAPTELE:
 
Primind mesaje pe telefonul mobil de la un operator de date personale, fara sa am un contract sau altfel de acord cu el, am sesizat ANRCTI acest fapt ca intrand in categoria spamului. MESAJELE VENEAU DE LA UN OPERATOR AUTOMAT 1893 sub forma "sunati de urgenta la..."
Raspunsul este clar si la obiect (capitolele si sublinierile imi apartin)
------------------------------------------------------------
"In documentul de mai jos se afla raspunsul Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei ( nr.SC-DRP-18355/11.07.2008) la adresa primita din partea Dumneavoastra inregistrata la ANRCTI cu nr.SC-18064/07.07.2008. 
-------------------------------------------------------------
 1.FUNCTIA ANRCTI 
In conformitate cu art.3 alin.(3) pct. 2 al Hotararii Guvernului nr.415/2007 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei, ANRCTI „supravegheaza si controleaza respectarea prevederilor legale din domeniul comertului electronic, exercitate în calitate de autoritate de reglementare, in conformitate cu prevederile Legii nr.365/2002 privind comertul electronic, republicata”. 

2.COMUNICAREA COMERCIALA 
Art.1 pct.8 teza I din Legea nr.365/2002 privind comertul electronic, republicata, defineste comunicarea comerciala ca fiind "orice forma de comunicare destinata sa promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant ori membru al unei profesii reglementate", pentru ca in teza a II-a sa se precizeze ce categorii de informatii si comunicari nu pot fi considerate ca fiind comunicari comerciale si, implicit, in privinta carora nu sunt incidente dispozitiile acestei legi. 
Subliniem ca prevederile Legii nr.365/2002, republicata, se refera doar la acele comunicari comerciale efectuate prin intermediul postei electronice, aspect ce reiese din art.6 alin.(1), conform caruia "efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari", atributiile ANRCTI fiind limitate numai la supravegherea respectarii dispozitiilor legale privind efectuarea comunicarilor comerciale prin posta electronica. 

3.ALTE COMUNICARI COMERCIALE SI SISTEMELE AUTOMATE 
Referitor la comunicarile comerciale transmise prin alte mijloace decat posta electronica, precizam ca in aceste cazuri sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, cu completarile ulterioare, care reglementeaza efectuarea comunicarilor comerciale prin utilizarea unor sisteme automate. Astfel, art.12 alin.(1) din Legea nr.506/2004 prevede ca "este interzisa efectuarea de comunicari comerciale prin utilizarea unor sisteme automate de apelare care nu necesita intervenÅ£ia unui operator uman, prin fax ori prin posta electronica sau prin orice alta metoda care foloseste serviciile de comunicatii electronice destinate publicului, cu exceptia cazului in care abonatul vizat si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari”. Atributiile privind verificarea respectarii dispozitiilor acestui articol revin Autoritătii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), conform prevederilor art.13 alin.(5) din Legea nr.506/2004 coroborate cu dispozitiile Legii nr.102/2005 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. 

4.MESAJE PE TELEFONUL MOBIL
Avand in vedere cele expuse anterior, precum si aspectele la care faceti referire in solicitarea Dvs., va comunicam ca primirea “de mesaje [...] pe [telefonul] mobil”, nu se incadreaza in categoria comunicarilor comerciale transmise prin intermediul postei electronice, reglementate de Legea nr.365/2002, republicata, si pe cale de consecinta investigarea acestora excede sfera de competenta a ANRCTI. 
În concluzie, pentru investigarea celor semnalate va sugeram sa va adresati cu o sesizare in acest sens ANSPDCP (www.dataprotection.ro), cu sediul in Str. Olari nr.32, sector 2, Bucuresti, telefon 021.252.59.77, fax 021.252.58.88, e-mail anspdcp@dataprotection.ro. 

Mesajul este semnat de Domnul Dan Cristian Georgescu- Presedintele Autoritatii

Detalii Contact ANRCTI     anrcti   

-----------------------------------------------
De retinut: 
Mesajele spam din categoria postei electronice (e-mail) pot fi reclamate la AUTORITATEA PENTRU REGLEMENTAREA IN COMUNICATII SI TEHNOLOGIA INFORMATIEI   ANRCTI
Mesajele spam pe telefonul mobil venite de la operatori de date personale pot fi reclamate la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal ANSPDCP
-------------------------------------------------
Publicare: Constantin Oprescu,

 


PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Custom Search
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta n pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al Nodului fara sfrsit- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com