Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
PROTECTIA MEDIULUI PROTECTIA PERSOANEI CALITATEA PRODUSULUI SOLUTII WEB PROIECTE CONSPECTE
Operatori- Biroul de credit

TEMA CONSULTANTA:     Operatori- Biroul de credit

Data: 23 Iul 2008
Categorie: a.Protectia datelor personale
Autor: constantin oprescu
Tema: Operatori- Biroul de credit
Domeniu: Protectia persoanei

date personale, operatori, biroul de credit, abuz, structuri informative, trafic de date


Biroul de Credit -fata mare de pe centura capitalei,
Toti cei care au un credit stiu ca datele privind situatia bancara a fiecarui imprumutat se preiau de catre Biroul de Credit. Imaginea creata de aceasta institutie era una solida, avand sediul intro cladire biroul de creditimpunatoare de pe Calea Victoriei din Bucuresti.
Ce-am descoperit?
Ati crezut cumva ca datele va sunt protejate la Biroul de credit?
Incredibil, aceasta institutie care prelucreaza datele personale, incalca norme elementare privind protectia datelor.
1. Nu are un sistem de contorizare, securizare si acces la date
2. Elibereaza rapoarte fara sa existe ACORDUL SEMNAT AL TITULARULUI
3. Trimite rapoartele pe e-mail, sistem neprotejat.
DAR NU AU NICI O OBLIGATIE. SA VEDETI PANA UNDE MERGE INDOLENTA!
Daca mergi la o banca , un ofiter de credit iti obtine o situatie personala de la Biroul de Credit in maxim 10 minute.
Retineti va rog, 10 minute!!
Biroul de Credit este o firma privata. Nu are nici o functie in statul roman dar isi aroga drepturi cu mult peste asta.
NU ARE REGISTRATURA- degeaba incercati sa depuneti o sesizare, o reclamatie, nu veti avea unde. Au stabilit niste reguli, poti lua la intrarea in cladire un formular, sa-l completezi si sa-l lasi intr-o cutie. Daca au chef iti raspund, daca nu, nu. Dupa bunul lor plac. Neavand un numar de inregistrare, n-ai pe cine sa tragi la raspundere. E simplu!
La sesizarea mea ca nu au registratura mi-au spus ca e problema lor, asa au ei regulile. Sfidarea asta merge mai departe.
Nu trebuie sa ai studii de psihologie sau sociologie ca sa vezi ce ascund prin reactia lor. Iata pe scurt:

Reactia 1- 6 minute-Am sesizat printrun e-mail ca datele mele au ajuns la o firma care n-are nici o legatura cu sistemul bancar, ca datele lor nu sunt protejate si ca nu mai au acordul meu sa-mi prelucreze datele personale.La 6 minute dupa trimiterea emailului am fost sunat de jurista acestei firme care a inceput sa-mi explice ce bine functioneaza ei si ca datele sunt protejate. Nu puteam s-o cred, nu vorbea despre obiectul sesizarii, facuse un curs de persuasiune probabil si incerca acum sa ma lamureasca de faptul ca ei sunt o institutie fata mare.Altfel nu-mi explic atitudinea asta.
Apoi mi-au cerut printrun mesaj sa le dau justificari de ce solicit sa nu-mi mai prelucreze ei datele.
De-atunci incerc sa vad pe ce scara ierarhica imi sunt ei sefi ca sa le justific.

Reactia 2- o saptamana- Ca sa-mi dea un raport la sesizarea mea privind faptul ca datele nu sunt protejate si ca doresc o situatie a inscrierilor mele, le-a trebuit o saptamana. De ce? Pentru ca in baza lor de date intra cine vrea si cine are o cunostinta acolo. Si au avut nevoie de timp ca sa contacteze bancile sa vada unde exista acord si unde nu si pe unde au mai ajuns datele, cine a intrat in baza de date.In loc de scuze si de recunoasterea nefunctionarii in conformitate cu Legea Protectiei datelor personale,Directorul adjunct incearca aceeasi aburire ca si jurista. Iata ce-mi raspunde:
"Ca urmare a solicitarii dvs. transmise prin e-mail la data de 07.07.2008, va comunicam urmatoarele:
1.    Conform art. 13 alin. 3 din Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora termenul legal de comunicare a informatiilor solicitate este de 15 zile de la data primirii cererii;
2.    Datele cu caracter personal, stocate in baza de date a Biroului de Credit, sunt protejate prin aplicarea tuturor masurilor de securitate tehnice si organizatorice necesare, in conditiile prevazute de lege. 
Pot avea acces la datele cu caracter personal stocate in baza de date a Biroului de Credit numai participantii la sistem prin persoanele autorizate de catre acestia. Fiecare eliberare de Raport de Credit este inregistrata si stocata intr-un jurnal special, care pastreaza informatii referitoare la numele participantului care a solicitat raportul de credit, scopul declarat de acesta la cererea raportului de credit, data si ora eliberarii acestuia."

OBSERVATII:
1.Se ascunde dupa termenul de 15 zile desi cu o luna inainte mi-a dat un raport in 10 minute. Rusinos!
2.Datele sunt protejate, etc, etc...minciuni, nu exista nici o protectie, intra cine are o cunostinta, e foarte simplu.
 
Le-am cerut date privind sistemul de protectie. mi-au spus ca se face un inscris intr-un registru,si dupa aceea se poate intra in sistem. Nici vorba de asta. Probabil au cumparat si completat un registru in perioada asta de o saptamana.
3.Observati in continuarea raspunsului ca specifica "accesul in baza de date..." fara insa sa specifice ca TREBUIE ACORDUL TITULARULUI.
----------------------------
Am reclamat aceasta situatie ANSPDP. Voi reveni cu rolul acestei autoritati.
Pana atunci insa, trebuie sa aveti rezerve serioase privind corectitudinea Biroului de Credit. Incearca sa pozeze in fete mari, rujul insa e de doua degete pe buze si se vede dincolo.
In calitate de patron e OK sa ai acces la datele angajatilor tai prin Biroul de Credit. Vei stii cat de mult poti sa-ti joci angajatii. Pentru ca cineva nu-si face treaba!
----------------------------
Pentru cine mai are indoieli, puteti contacta Biroul de Credit:biroul de credit - fata mare cateodata
Adresa: Calea Victoriei, nr.15, cod 030 023,
sector 3, Bucuresti, România
Tel: 0213110267 / 0213104260 / 0213151017
E-mail: office@birouldecredit.ro
        situatie@birouldecredit.ro  - pentru eliberarea Situatiei inscrierii la Biroul de Credit 
----------------------------
Voi reveni cu rolul,datele si raspunsul Autoritatii de Supraveghere, ANSPDCP.
 ----------------
constantin oprescu
bucuresti, iulie,2008

 


PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Custom Search
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com