Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
PROTECTIA MEDIULUI PROTECTIA PERSOANEI CALITATEA PRODUSULUI SOLUTII WEB PROIECTE CONSPECTE
Ucis de datorii! - stire Antena1

TEMA CONSULTANTA:     Ucis de datorii! - stire Antena1

Data: 05 Iun 2009
Categorie: a.Protectia datelor personale
Autor: constantin oprescu
Tema: Ucis de datorii! - stire Antena1
Domeniu: Protectia persoanei

datorii, banca, recuperare, amiabil, presiune, tracasare, eos-ksi, credit express, coface, faliment, incapacitate de plata, ciubucuri, lupta, amenintari, injurii

Protectia persoanei:
Va toaca la cap recuperatorii "legali"?

Cititi bine aceasta stire data pe Antena 1, azi


"Ucis de datorii
2009-06-05"
S-a spanzurat din cauza datoriilor. Un barbat de 34 de ani din Craiova s-a omorat ieri dupa ce si-a dat seama ca nu  are de unde sa scoata 1500 de lei ca sa achite o datorie la banca. Omul ramasese de cateva luni fara serviciu, iar  banca facea presiuni asupra lui. Dramatic este ca barbatul a facut acel imprumut la banca, mai mare decat puterile lui, ca sa-si poata opera unul dintre copii la inima."

********************
Daca aveti o situatie grea, in care sunteti tracasati zilnic de firmele de recuperare, ce faceti?

Retineti, falimentul apare la firme care intra in incapacitate de plata! Dar falimentul apasa si asupra persoanelor  particulare, daca-si pierd sursele de venit sau au o incapacitate temporara de a-si genera veniturile. Daca Guvernul Romaniei nu lua imprumutul de la FMI, intra in incapacitate de plata si faliment (la nivel de stat!!!).  Si-a rezolvat situatia prin imprumut, ramanand ca ani si ani sa platim asta. General Motors si-a anuntat falimentul. La noi sunt pe rol zeci de mii de falimente iar prognoza este ca pana in 2010 , IMM urile se reduc la jumatate.
Dezastrul asta va avea repercusiuni peste tot. Sute de mii de oameni vor fi fara venituri. Se intampla!
Omul care a facut un imprumut, ramane fara servici, fara venituri. Incep problemele.
In relatia cu bancile este important sa nu clacati nervos. Banca are niste reguli pe care le aplica.

Iata ce se-ntampla:
1.Omul a luat imprumutul si dupa un timp nu poate sa mai plateasca.
2.Banca trimite somatii si dupa sase luni sau mai mult, conform Regulamentului BNR, trimite contractul de credit la "neperformante" si solicita asiguratorul creditului sa plateasca. In perioada asta reprezentantii bancii te suna dar nu prea sunt cazuri in care reprezentantii bancii sa se comporte necivilizat, pentru ca e in joc si numele bancii (sustin asta desi am patit cu cei de la CitiFinancial, vezi articolul "CitiFinancial si motivele bine intemeiate", neamuri proaste sunt peste tot in societate).
Pentru creditele neperformante, banca e obligata sa constituie "provizioane" si sa utilizeze niste proceduri. In mod normal, daca tu nu platesti, banca va incasa asigurarea creditului.
BANCA nu are obiect de activitate recuperarea creditelor.
Iata ce spune DEXul:
AMIÁBIL, -A, amiabili, -e, adj. (Frantuzism) * Întelegator, prietenos; binevoitor.
* (Adverbial) Prieteneste.
* (Jur.; despre litigii, conflicte etc.) Rezolvat prin negociere, pe cale diplomatica.
[Pr.: -mi-a-] – Din fr. amiable. 
3.Apar pe rol "companiile de recuperare debite pe cale amiabila", care cumpara creanta (adica drepturile pe datoria ta catre banca). Pentru ele, cumpararea creantei este o afacere. cumpara datoria ta la o valoare de 10-30%. Ai o datorie de 100 mil lei la banca, ei o cumpara platind bancii 10 milioane sau max 30 milioane. ESTE O AFACERE!
Cum aleg bancile aceste firme?
Prin relatii si probabil comisioane bune platite conducerilor. In orice afacere se misca niste comisioane intre 3 si 50%. DNA ancheteaza arbitrii la fotbal dar despre comisioanele cu care opereaza firmele de recuperare, nu se vorbeste nimic. (INCA!)
Recuperare pe cale amiabila. Ce-nseamna asta? -vezi DEX-
Deci: declarativ sunt firme, sunt pentru recuperare debite, sunt pentru activitate pe cale amiabila.

Procedurile unora sunt insa mizerabile, si se bazeaza pe cateva studii de psihologie umana.
Avand o datorie la o banca te simti vinovat. De aici incep presiunile lor, de la sentimentul tau de vinovatie. Firme cu proceduri mizerabile care se substituie institutiilor statului. Tonul acuzator, inchizitorial, sec, cliseele  de limbaj.
--->La telefon nu saluta, nu se prezinta, suna de pe numar ascuns.
Fii constient, ai o lupta de dus cu ei.
Angajatii, desi unii au studii juridice, spre rusinea lor si a familiilor lor, au ajuns roboti in mana unor afaceristi care se impauneaza cu afacerile lor.
Este activitatea cea mai umilitoare din noianul de slujbe existente. Nu exista o slugarnicie mai mare ca asta. Trimit scrisori in care maresc de 5-10 ori datoria si iti trec un termen care e scadent a doua zi.

NU TE SPERIA NU SE VA INTAMPLA ABSOLUT NIMIC DACA NU RESPECTI TERMENUL.
E DAT DE EI NU E TERMENUL TAU!!
NU RESPECTA INSTRUCTIUNILE LOR, nu esti obligat, nu esti angajatul lor, n-ai nici o obligatie fata de ei.

Ei sunt sacalii care urmaresc sa te jupoaie.
Angajatii lor stau si dau telefoane, se substituie in ton procurolului, te acuza, te tracaseaza prin tot felul de proceduri de tocare a nervilor. Intre aceste firme, mizeria umana in persoana este la eos-ksi si credit express. Sunt sigur ca si la altele. Din pacate, si firme mari si cu renume, cum e coface, a trecut de la Audit international la recuperare debite persoane fizice. In ritmul asta, in toamna vor face pufuleti prin pasajul Baneasa, sau pufarin. Jenant pentru o firma care acorda asigurari de credite si ratinguri in comertul international. Jenant!
Ce sa faceti? - Luptati cu ei.
Nu luati in seama amenintarile lor iar daca aveti un prieten avocat bun va stii cum sa-i dea in judecata pentru hartuire. Luptati! Mai bine sa crape ei.
1.Pentru mesajele pe telefonul mobil, reclamati-i la ANC pentru spam
2.Pentru mesajele postale si prelucrarea datelor personale, atrageti-le atentia si reclamati-i la ANSPDPC
3.pentru limbajul violent si mai ales pentru amenintari, reclamati-i la politie, plangere penala
4. vorbiti-le dur, pe un ton clar iar daca ridica tonul, inchideti-le telefonul
5.daca nu saluta si nu se prezinta, inchideti-le telefonul, injurati-i, invatati-i "mai imbecilule, ma-ta si tac-to nu te-au invatat sa saluti?" iar daca e femeie intreabati-o daca suna de la vreun bordel. Trebuie sa fiti tari!Trebuie sa-i aduceti in situatia sa clacheze ei.
6.nu lasati sa conduca ei discutia, taiati-le vorba scurt
7.folositi cuvinte obscene, triviale, dure, (imbecili, jigodii)
Intelegeti ca e o lupta, trebuie sa clacheze ei, nu voi. La un momentdat vor crapa unii de-acolo si adevarul muncii lor va iesi la iveala. Pentru ca angajatii sunt oameni ajunsi slugi.
Asa cum s-a intamplat si cu gravul caz de la firma de audit.
Daca vei crapa tu e posibil ca banca sau firma respectiva (daca e cesionata si asigurarea) sa incaseze imediat asigurarea creditului tau. Asta vor. Sunt dusmanii tai. Moartea ta inseamna bani pentru ei! Niste jigodii.
E la mintea cocosului ca nu ai venituri, nu ai cu ce plati, banca stie bine asta dar pentru acesti nemernici nu exista decat obiectivul "fa-l sa crape!"
Lupta!

Altfel ajungi in situatia omului de la Craiova care a luptat sa-si salveze copilul dar n-a rezistat in fata acestor scursori umane!
Cititi stirea inca odata si ganditi-va ca in timpul asta, niste jigodii, stau la masa, mananca si beau pentru ca l-au mai facut pe unul sa-si ia zilele:
"Ucis de datorii
2009-06-05"
S-a spanzurat din cauza datoriilor. Un barbat de 34 de ani din Craiova s-a omorat ieri dupa ce si-a dat seama ca nu  are de unde sa scoata 1500 de lei ca sa achite o datorie la banca. Omul ramasese de cateva luni fara serviciu, iar  banca facea presiuni asupra lui. Dramatic este ca barbatul a facut acel imprumut la banca, mai mare decat puterile lui, ca sa-si poata opera unul dintre copii la inima."

----------------------------------------------------------------
Constantin Oprescu
PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Custom Search
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com