Portalul comunelor www.comune.ro - Reclama ta aici - peste 25000 pagini
 
 
PROTECTIA MEDIULUI PROTECTIA PERSOANEI CALITATEA PRODUSULUI SOLUTII WEB PROIECTE CONSPECTE
Incalzirea globala

TEMA CONSULTANTA:     Incalzirea globala

Data: 26 Oct 2009
Categorie: Atmosfera terestra
Autor: Mircea Batranu
Tema: Incalzirea globala
Domeniu: Protectia mediului

incalzire, globala, zonala, atmosfera, radiatie solara, temperatura,

Ecologia si Incalzirea globala
Din lucrarea "MANIFEST-Va fi revolutie!" - Autor Mircea Batranu


manifest
Ecologia - un termen care se refera la "actiuni pentru un mediu înconjurator curat".
În mod normal, statele dezvolta legislatie în domeniul protectiei mediului. Nivelul de educatie trebuie sa rezolve problemele acestea prin respectarea legislatiei. 
Dar "ecologia" a devenit una din marile afaceri ale omenirii, în trei variante:
 
  1. Formarea de institutii si programe la nivel national si international, crearea de fonduri si taxe pentru protectia mediului, ministere, autoritati, agentii, garzi de mediu.
  2. Fonduri imense transferate pentru probleme de protectia mediului, conferinte, institutii, taxe.. O tema facuta pentru a genera bani si pozitii sociale. Cu 20% din fonduri, transferate în educatie s-ar fi rezolvat aceste probleme. 
  3. Produse ecologice - Un alt tun dezvoltat pe tema ecologiei. E vorba despre produse "curate", adica naturale. Dar ele sunt cultivate sau produse de om. Prin renuntarea la actiunea chimica asupra mediului e normal sa scada concentratia de nitrati si alti componenti chimici în culturile "ecologice". Dar atmosfera Pamântului are o dinamica anume si nici o sera din lume nu face separarea de atmosfera terestra. Numai cele din institutiile de cercetari biologice. În rest, întregul Pamânt e bombardat de poluarea rezultata din activitatile economice, poluare cu molecule de gaz, atomi de metale grele, particule de praf, unde electromagnetice si mecanice (sunete). 
Daca fondurile financiare fi fost îndreptate spre educatie, s-ar fi redus poluarea si rezultatele ar fi fost cu certitudine mai bune. 
Fundatiile ecologice - Una din cele mai mari afaceri ale lumii. 
Se spala bani în numele protectiei mediului. Fundatii pline de escroci care atrag fonduri în numele ecologiei. Spre exemplu, unii care au ca sigla ursuletul si se ocupa de diverse campanii de protectie a Dunarii si a Muntilor Carpati, au solicitat fonduri si, în nesimtirea lor, si-au cumparat masini pe care si-au pus sigla si bineînteles numere cu numele lor de fundatie. Deci si-au cumparat masini poluante si nu biciclete.
Ecologia este o problema de educatie. Atât! 

Încalzirea globala - Este una din marile teme create pentru a aduce bani. Da, este o tema a unor baieti destepti. Pentru ca am studiat fenomenul si am publicat materiale referitoare la probleme ale poluarii mediului, am sa va dau câteva argumente pentru a vedea grozavia acestei afaceri. 
  Încalzirea globala ar trebui sa fie un fenomen de încalzire a întregii atmosfere terestre si implicit a scoartei terestre. Încalzirea ar trebui sa fie data de unul din factorii care asigura temperatura atmosferei:
    * Soarele, care prin radiatie, încalzeste atmosfera si scoarta Pamântului. Dar Soarele are acelasi spectru de emisie si aceeasi intensitate a radiatiei. 
    * Radiatia cosmica prezinta ceva modificari dar nu are pondere în echilibrul general al planetei.
    * Pamântul nu emite mai multa caldura din adâncuri, nici vorba de asa ceva. 
Atunci ce se-ntâmpla? Pentru ca sunt fenomene care nu aveau loc pe Pamânt acum 50 de ani. 
Se afirma "în ultima suta de ani atmosfera s-a încalzit în medie cu 0,6 gr. C ". Poti sa masori temperatura Pamântului din cosmos cam de prin anii 60, de când au fost lansati primii sateliti meteo. În rest se fac comparatii cu masuratori de temperatura în statii terestre. Valoarea de 0,6 gr. C este mai mult dedusa decât masurata. Este un argument fortat în formarea opiniei pro-fonduri pentru oprirea încalzirii globale. 
Nu exista o teorie unica si acceptata a dinamicii atmosferei terestre. Distrugerea stratului de ozon poate aduce încalzirea unor zone si perturbari în dinamica atmosferei.
Gazele de sera pot încalzi atmosfera. Daca nu ar exista gaze de sera, nu ar exista nici viata pe Pamânt, pentru ca ele opresc caldura, adica "radiatia termica", la nivelul atmosferei încalzind-o. 
Echilibrul atmosferei 
- Sistemele fizice îsi conserva starea. Adica modificarea parametrilor unui sistem într-un loc este compensata de modificarea parametrilor în alt loc, astfel încât sistemul sa-si recapete starea de echilibru. Daca întro camera ai usa deschisa si deschizi fereastra încet, vei simti cel mult o adiere. Daca deschizi fereastra brusc, e posibil sa se formeze un curent puternic de aer care sa-nchida usa. Asa se conserva sistemul. Pentru ca am produs un dezechilibru local, zonal. Asta se-ntâmpla si cu încalzirea.
Este locala, zonala, în nici un caz globala. Termenul corect este de încalzire zonala. Pentru ca se încalzeste Pamântul întro zona la nivelul solului. E posibil ca temperatura solului sa urce cu câteva grade Celsius, întro anumita perioada. Dar, la câtiva kilometri deasupra, atmosfera se raceste cu multe grade. Un traductor de temperatura dintr-un satelit va masura însa o temperatura medie si va detecta ca nu e nici o crestere. Asta înseamna încalzirea zonala.Ca sa încalzesti un corp cum e Pamântul cu un grad, trebuie o energie imensa. Fizica ne arata aceste dimensiuni. Alta explicatie nu ar putea fi gasita decât în schimbarea parametrilor moleculei de apa. Dar asta tine de alte coduri.
 Încalzirea globala poate fi un fenomen de încalzire zonala dar este cu siguranta un mare business pentru baietii destepti. Au creat institutii si organisme pentru aceasta tema. Ma îndoiesc si de fundamentarea Acordului de la Kyoto, nu de necesitatea lui. 
...........................................
Mircea Batranu


PRELUAREA MATERIALELOR - CONDITII
Custom Search
Materialele publicate pot fi preluate si postate pe internet, in site-uri, presa online sau alte tipuri de prezentare, in conditii normale prin RSS, Facebook, Twitter. Preluarea manuala consta in maxim 6 randuri si link de continuare pe materialul respectiv. Se vor specifica Titlul materialului, numele autorului, siteul www.comune.ro cu link spre el si data. .
Hartile judetelor, provinciilor istorice si cele fizice ce insotesc prezentarile nu fac obiectul preluarii! .
Fotografiile marcate cu drepturi de autori pot fi preluate numai cu acordul autorilor! .
Se interzice modificarea continutului materialelor preluate.
Administrator portal
noutati


 
 
 
 
 
 
 
 

 
Portalul satelor logo sate SATE.RO
 
 
 
 
 
 
 
 
 ***||comuna, judet, provincie istorica, primarie, web, harta | Portalul comunelor este o enciclopedie web parte din Infogrupul comunitatilor si prezinta comuna, sate componente, comunitate locala, harta, judet si provincie istorica, primarie si consiliu local, turism si hoteluri, galerii foto! ***||Literatura Mircea BatranuLiteratura Mircea Batranu, Blogul de literatura prezinta în pagini separate Proiectul literar Pacatele vointei, Proiectul serial De vorba cu sotia mea, Proza scurta, literatura romantica si fantastica, schite, momente, scenarii, nuvele, povestiri, romane. ***||Poveste de pe net-3D Cartea iubirii; Proiectul literar Pacatele vointei. O poveste de dragoste nascuta pe net, despre dorinta, daruire, pasiune si iubire sub semnul runei Perthro ai al curcubeului! Intre agonie si extaz! ***||Nea Vasile si japonezul Cartea cunoasterii, Nea Vasile si japonezul, omul pamantului si omul lunii; cea mai mare descoperire a omenirii, despre secretul si dreptul pamantului! ***||Poker la Finisterre Cartea sperantei. Despre Calea vietii si Calea spiritului la capatul lumii, la Finisterre sub semnul runei Ansuz. Despre cea mai mare experienta a omenirii! ***||Carierista, cartea interzisa Cartea rostului! O carte despre razvratirea codului feminin si infernul lumii de azi! ***||Analistii Cartea Cautarii este un omagiu adus analistilor si cercetatorilor, celor ce gasesc portile spre civilizatia viitorului si se afla sub simbolul buddhist al „Nodului fara sfârsit”- shrivasta, al miracolelor universului si al vietii eterne. ***||Ciclopul, varanul si presedintele Cartea datoriei este o carte despre onoare sub semnul magic al heptagramei; ***||Pastile si tablete Mircea Batranu Pastile si tablete despre lumea de azi.

© 2006 - Comune.ro
Toate drepturile rezervate
Design si Programare Web
Digital ContrastDigital Contrast

eXTReMe Tracker


PageRank
Review comune.ro on alexa.com